Новини
Події

У Хмельницькому обмінюються досвідом ветеринари кінологічних центрів зі всієї України

Протягом тижня у місті на базі державної ветеринарної лікарні проходить Всеукраїнська конференція спеціалістів ветеринарної медицини кінологічних центрів Національної поліції України.

Обмінятися досвідом і здобути нові знання до Хмельницького приїхали ветеринари і кінологи чи не з усіх поліцейських кінологічних центрів України. Серед основних питань, які розглядаються на конференції — запобігання і протидія інфекційним хворобам у собак.

У якості експертів на конференцію запросили не тільки практикуючих ветеринарів, а й науковців Подільського аграрно-технічного університету.

—    Протягом чотирьох днів ми проводитимемо як теоретичні, так і практичні заняття, які проходитимуть на базі інфекційного та хірургічного відділень нашої лікарні. Також плануємо відвідати ветеринарний факультет Подільського аграрно-технічного університету, — розповів про перебіг конференції Кирило Чумаков, головний лікар Хмельницької державної ветеринарної лікарні.

Учасники конференції запевняють, що для них подібні зібрання безцінні, тому що є можливість обмінятися практичним досвідом і послухати більш досвідчених колег.

—    Життя і здоров’я службових собак — у наших руках. Це величезна відповідальність. Адже талановиту службову собаку обирають із тисяч. Значні зусилля докладаються, щоб її виростити та навчити. Тому ми зобов’язані берегти їх, як зіницю ока, — говорить Іванна Клочко, фельдшер ветеринарної медицини поліцейського кінологічного центру в Київській області.

Автор: Тетяна Новак