Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС перевірили готовність до роботи в осінньо-зимовий період

8-12 жовтня цього року на ХАЕС працювала комісія з перевірки готовності роботи АЕС до несення навантаження в осінньо-зимовий період (ОЗП) у 2018-2019 роках. Перевірку здійснювали представники департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» та Державної інспекції з експлуатації електричних станцій та мереж (ДІЕЕСМ).

Комісія здійснила перевірку документації, яка підтверджує виконання запланованих заходів з підготовки Хмельницької АЕС до роботи в ОЗП. Члени комісії побували на робочих місцях працівників та оглянули обладнання.

За словами голови комісії, директора департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександра Богуна, Хмельницька АЕС виконала всі заплановані заходи із підготовки до осінньо-зимового періоду. Проведено торги, укладаються договори щодо поставок мазуту та дизельного пального, поповнення запасів яких також входить до заходів з підготовки атомної станції до роботи в ОЗП.

Голова комісії також зауважив, що цьогоріч на Хмельницькій АЕС здійснено ремонт всіх котлів пуско-резервної котельні, що у разі необхідності забезпечить безперебійне теплопостачання міських комунікацій.

За результатами перевірки буде оформлений акт, який буде надано до ДП «НАЕК «Енергоатом». Після відповідного огляду всіх атомних станцій, центральною комісією Енергоатома буде підготовлено акт готовності Компанії до несення навантаження в ОЗП.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак