Новини
Події

Майже 50 родин нацгвардійців Хмельниччини зустрінуть свято Покрови у власному житлі

Сьогодні 46 родин учасників антитерористичної операції та ветеранів лав Національної гвардії України отримали сертифікати на квартири  у новенькій 9-типоверхівці.

Будинок загальною площею понад 5000 м2 зведений у рамках реалізації державної програми забезпечення житлом військовослужбовців.

На урочисту церемонію вручення сертифікатів на житло завітали командувач Національної гвардії України генерал-полковник Аллеров й представники обласної та міської влади.

Вітаючи новоселів, Юрій Аллеров наголосив, що підвищення соціальних гарантій особового складу – один із пріоритетних напрямків Національної гвардії, адже забезпечення військовослужбовців житлом є важливим елементом високого соціального статусу. За словами коомандувача, у 2018 році з державного бюджету на житло для військовослужбовців НГУ виділено 200 млн. грн. Завдяки цим асигнуванням його отримали 135 сімей, з яких 94 – сім’ї учасників бойових дій.

Очільник області Вадим Лозовий зауважив, що новий житловий будинок – переконливе свідчення турботи держави про своїх захисників.

«Дорогі нацгвардійці, ви отримуєте не просто нові квартири, а нові сподівання на життя, яке, поза всяким сумнівом, стане кращим, адже споконвіку саме домівка є фундаментом сімейного благополуччя», – зазначив голова Хмельницької ОДА.

Після церемонії вручення сертифікатів командування та представники влади оглянули нові помешкання й посадили у дворі молоді дерева.

Довідково:

Новий 90-квартирний будинок на два під’їзди по вул. Трудовій у місті Хмельницькому збудований за рахунок фінансування з державного бюджету України – 42,6 млн. грн.

Сертифікати на житло отримали 30 сімей військовослужбовців та ветеранів з Хмельницького та 16 сімей військовослужбовців і ветеранів західного регіону.

 

Автор: Тетяна Правдива