Новини
Суспільство

Екологи, медики й священики Хмельниччини об’єднали свої зусилля

Усі вони радять подолянам відмовитися від використання пластикових квітів на цвинтарях.

Причина зрозуміла – під час згоряння віджиле штучне оздоблення виділяє токсичні речовини, зокрема діоксин. А на кладовищах та на полігоні побутових відходів роками накопичуються гори пластику.

Тепер до протидії пластику долучилаь і влада – на черговій 25-й сесії Хмельницької міської ради депутати ухвалили рішення «Про покращення екологічного стану довкілля міста Хмельницького».

Згідно з рішенням, юридичним і фізичним особам рекомендовано не здійснювати реалізацію продукції з синтетичних полімерів (штучні квіти, вінки та корзини тощо) на території міста Хмельницького.

Також хмельничанам рекомендовано припинити використання, розміщення, покладання на об’єктах благоустрою територіальної громади міста Хмельницького (особливо на міських кладовищах, меморіальних комплексах, пам’ятниках та культових спорудах) штучних квітів, вінків, корзин тощо.

Відповідно до ухваленого документа, роз’яснювальну роботу з жителями міста про шкоду, яка завдається довкіллю при використанні та утилізації продукції з синтетичних полімерів, проводитимуть представники релігійних конфесій міста.

 

Автор: Тетяна Правдива