Новини
Суспільство

Обласний ринок праці потребує кваліфікованих робітників

Як повідомляє Хмельницький ОЦЗ, протягом дев’яти місяців послугами обласної служби зайнятості скористалися 27,8 тис. безробітних громадян.

«З початку року понад п’ять тисяч роботодавців поінформували Хмельницьку обласну службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Завдяки активній співпраці 65% вакансій було укомплектовано», – зазначив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Майже 65% вакансій – це робітничі професії в галузях металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Сьогодні також кристуються попитом менеджери, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в працівниках найпростіших професій – підсобних робітниках, прибиральниках, двірниках, вантажниках тощо.

За сприяння обласної служби зайнятості протягом січня-вересня були працевлаштовані 18,2 тис. осіб, у тому числі 10,3 тис. зареєстрованих безробітних,  4,1 тис. осіб проходили професійне навчання, 3,8 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Довідково:

Станом на 1 жовтня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 9,4  тис.осіб, в тому числі 333 військовослужбовців – учасників АТО та 42 особи з числа внутрішньо переміщених. Актуальними залишались 2,9 тис. вакансій, на одну вакансію претендували троє безробітних.

 

Автор: Тетяна Правдива