Новини
Спорт

Педагоги Славутчини – переможці обласного чемпіонату з пішохідного туризму

Минулого тижя в лісовому масиві поблизу села Стригани відбувся традиційний Чемпіонат області серед працівників закладів освіти з пішохідного туризму «Листопад-2018». Його мета – популяризація спортивного туризму серед педагогів області, розвитку його як засобу активного відпочинку, оздоровлення та пропаганди здорового способу життя.

У змаганнях взяли участь 14 команд з двох районів, семи об’єднаних територіальних громад та чотирьох міст області. Програма чемпіонату передбачала дві спортивні дистанції та конкурсну програму.

У перший день змагань на дистанції 3-го класу «Командна смуга перешкод» найкращий результат показала команда зі Славути. Друге місце дісталося педагогам з  Хмельницького, а третє – вчителям Судилківської сільської ради.

Другого дня команди змагалися на дистанції 4-го класу «Крос-похід». Відстань у 8,7 кілометрів потрібно було подолати за обумовлений суддями заданий час.

Команда з міста Славути набрала 1799 балів, подолавши всі етапи з мінімальними штрафами і знайшовши всі контрольні пункти орієнтування. Другий результат у хмельничан, а третій – у туристів-педагогів Судилківської сільської ради. Гарні результати показали також команди з Нетішина, Полонської ОТГ, Шепетівки та Новоушицької ОТГ. У підсумку учасники першої команди виконали норматив «Кандидат в майстри спорту України», ще три команди подолали норматив І спортивного розряду і дві – норматив ІІ спортивного розряду.

У конкурсі «В’язання туристських вузлів» перше місце посіла команда Судилківської сільської ради, друге місце – славутчани, третє – в команди Нетішина.

У конкурсі «Розпалювання вогнища» кращою була команда Новоушицької ОТГ, яка розпалила багаття в межах 4-х секунд. Друге місце в команди Шепетівки, третє – в команди Віньковецького району. У конкурсі «Спортивне орієнтування в заданому напрямі» перше місце виборола команда Нетішина, друге – Славути,третє – команда Хмельницького.

У загальному підсумку чемпіоном області серед працівників освіти стала команда з міста Славути. Друге місце в освітян із Хмельницького, третє – у команди Судилківської сільської ради.

На урочистому закритті Чемпіонату переможці й призери були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, грамотами Управління молоді та спорту Хмельницької ОДА, дипломами та призами обласної організації профспілки працівників освіти і науки, кубками й медалями від обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива