Новини
Суспільство

Правоохоронці Хмельниччини даватимуть відсіч нелегальній діяльності автозаправок

Сьогодні, 17 жовтня,  в обласній прокуратурі відбулась спільна нарада правоохоронців Хмельниччини, на якій було обговорено стан протидії нелегальному функціонуванню автозаправних станцій та автозаправних пунктів.

У заході взяли участь керівники обласних підрозділів ГУ Національної поліції, ГУ Державної фіскальної служби, Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України та місцеві прокурори. Крім того учасниками наради стали представники Хмельницької ОДА, Хмельницької обласної ради, Управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління Держпродспоживслужби в області, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції та Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області.

Як зазначив голова зібрання заступник прокурора області Олександр Мартинюк, на ринку нафтопродуктів України склалась критична ситуація, причина якої – збільшення кількості нелегальних автозаправних станцій та автозаправних пунктів.

«За даними Рахункової палати, через існування ринку палива у 2016-2017 роках державний бюджет недоотримав близько 25 млрд. грн. акцизного податку з пального», – констатував пан Мартинюк.

Нелегальні автозаправні станції та пункти працюють без оформленого належним чином землекористування, без отримання дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об’єктів нерухомості, які працюють в умовах підвищеної небезпеки. Тут відбувається реалізація пального без застосування реєстраторів розрахункових операцій, не оформлені трудові відносини з працівниками тощо. Крім того такі автозаправні станції та пункти створюють загрозу життю і здоров’ю громадян, не проходять обов’язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових та громадських будівель.

Ці проблемні питання вимагають спільного та комплексного підходу до їх вирішення, а тому завданням міжвідомчої наради є розроблення відповідного комплексу заходів.

Під час обговорення учасники наради надали свої пропозиції щодо шляхів підвищення ефективності роботи на цьому напрямку та визначили ряд спільних заходів, спрямованих на протидію нелегальному функціонуванню автозаправних станцій та автозаправних пунктів.

.

 

 

Автор: Тетяна Правдива