Новини
Події

У Хмельницькому визначилися з володарем Гран-прі обласного етапу конкурсу «Яскраві діти України»

Вдруге Хмельницький музично-драматичний театр імені Старицького наповнився дитячим щебетом та посмішками. Саме тут 14 жовтня відбувся фінальний гала-концерт обласного етапу конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України».

Автором ідеї національного конкурсу є народний депутат України Ярослав Москаленко. А обласний відбір на Хмельниччині вже вдруге проходить при повному фінансуванні благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч».

Як зазначили організатори, цього року участь у кастингах взяли близько півтисячі дітей, а це майже вдвічі більше, ніж у 2017-му. Члени журі проробили чималу роботу – провели 27 відборів у всіх 20 районах Хмельницької області. Всього у фіналі змагався 31 учасник у трьох різних вікових категоріях.

Поки у холі театру хвилювалися в очікуванні концерту рідні, близькі та друзі юних виконавців, фіналісти, як дорослі зірки, взяли участь у брифінгу за участі преси та членів журі.

«Приємно бачити тих, з ким ми зустрічалися минулого року. Приємно бачити тих, хто вперше бере участь у нашому конкурсі, – зазначив Сергій Лабазюк, звертаючись до фіналістів. – Я впевнений, що сьогоднішній наш концерт пройде ще краще, ніж минулий, адже і ми набуваємо досвіду, і діти, які брали участь у конкурсі минулого року, підготувалися цьогоріч ще краще. І Хмельниччина покаже ще раз, що це дійсно співоча, талановита область».

Зіркові члени журі – співак, поет та композитор Тарас Петриненко; поет, драматург та сценарист Юрій Рибчинський; музичний продюсер, композитор Руслан Квінта; вокальний тренер конкурсу  Євгенія Дубова – одноголосно підтвердили, що рівень юних виконавців значно виріс. Порівняно з минулим роком діти ще серйозніше підготувалися, обрали ще складніший репертуар.  Крім того, за два дні майстер-класів, які проводили юним співакам, їхня майстерність росла просто на очах.

«Якщо в людини, навіть якщо вона ще маленький артист, є правильний посил в серці, то все у неї вийде. Співають же не ротом, і навіть не голосом, співають серцем. Бережіть свої серця для того, щоб ваш спів був природний, натуральний, чесний і прекрасний», – порадив фіналістам Тарас Петриненко.

Словами підтримки поділилася з дітьми, які нетерпляче та з хвилюванням очікували концерту, і минулорічна володарка обласного Гран-прі Вікторія Остапчук.

«Пам’ятайте, що в будь-якому випадку виграє лише хтось один. Але це не привід опускати руки та засмучуватися тим, хто не переможе. Це – привід ще більше та наполегливіше працювати над собою, досягати нових висот», – сказала юна зірка.

На завершення всім фіналістам вручили сертифікати про успішне проходження майстер-класів з індивідуального вокалу та акторської майстерності у рамках підготовки до гала-концерту. А десятка переможців минулого року отримала пам’ятні фотоальбоми.

А вже за кілька хвилин зал драмтеатру наповнився емоціями, оплесками, посмішками, хвилюванням та, звісно, співом. Протягом чотирьох годин зі сцени лунали найкращі, найсильніші пісні фіналістів, у залі хвилювалися глядачі, а журі виконувало свою нелегку та важливу роботу – обирало кращих з кращих.

За результатами гала-концерту судді визначили переможців:

І категорія:

І місце – Моніка Глазер («You raise me up»);

ІІ місце – Олександра Дяків («Моя Україна»).

ІІ категорія:

І місце – Анна Чайка («Con te partiro»);

ІІ місце – Анастасія Лаврентьєва («It’s oh so quiet»);

ІІІ місце – Юлія Каменюк («Stone cold»).

ІІІ категорія:

І місце – Арман Аракелян («Море зайвих слів»);

ІІ місце – Анастасія Завадська («It don’t mean a thing»);

ІІІ місце – Анастасія Микитюк («Закувала зозуленька»).

Спецпризи від Благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» з рук Віолетти Лабазюк отримали Марія Верхняцька («One night only»), а також Лілія Умрихін («Gravity»). В свою чергу, група компаній VITAGRO відзначили Каріну Кащену за виконання пісні «Весна».

Ну, а Гран-прі цьогоріч повезе на Славутчину 14-річна Божена Поліщук, яка перемогла в обласному етапі конкурсу завдяки своєму виконанню пісні «Think». Надалі на юну співачку чекає участь у національному фіналі конкурсу «Яскраві діти України» у Києві, де вона змагатиметься за право представляти Україну на Міжнародному фестивалі «Sanremo Junior» в Італії.

Автор: Тетяна Новак