Новини
Події

Вулицями Хмельницького пройшла мовчазна хода

Обласний центр долучився до Всеукраїнської акції «Хода за свободу», приуроченої до Європейського Дня боротьби із торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. Активні хмельничани взяли участь у заході, аби продемонструвати містянам, що у сучасному, розвиненому суспільстві досі існує ця проблема. Всього в акції взяли участь близько сотні осіб, які пройшлись центром міста з чорними парасольками – символом боротьби із рабством.

“Сьогодні така акція проходить у 50 країнах, в тому числі, й в Україні. У нас до неї долучилися всі обласні центри та міста обласного значення, — прокоментувала Оксана Устинова, голова благодійного фонду «Ксена». — Організатори ходи ставлять собі за мету привернути увагу до проблеми торгівля людьми і наголосити на важливості боротьби з нею”.

У поліції, починаючи з 2011 року, створені окремі підрозділи, які займаються боротьбою зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Цьогоріч на Хмельниччині правоохоронці задокументували три факти, коли матері продавали або здавали своїх дітей в оренду, зокрема, для жебракування.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

 

 

Автор: Тетяна Новак