Новини
Кримінал

За розбійний напад на продавця засудили двох хмельничан

У суді стороною обвинувачення доведено вину двох мешканців обласного центру, які, з метою заволодіння чужим майном, здійснили розбійний напад.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні цього року двоє непрацюючих, раніше судимих за майнові злочини, чоловіків вирішили збагатитись у злочинний спосіб. У вечірню пору вони навідались в один із продуктових магазинів Хмельницького. Коли продавець відмовилась надати їм товари у борг, вирішили вчинити розбійний напад, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Попередньо домовившись між собою, спільники проникли до магазину, де, скориставшись беззахисністю жінки, напали на неї та, погрожуючи застосуванням зброї, викрали із каси близько 9 тисяч гривень. Небайдужі перехожі, які через вікно помітили злочинні дії зловмисників, намагалися їх затримати та одразу ж викликали працівників поліції.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у сховище) Кримінального кодексу України.

З урахуванням усіх обставин справи, вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженим призначено покарання у виді 7 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Автор: Тетяна Новак