Новини
Суспільство

Хмельниччина виграла фінансування десятьох стартапів регіонального розвитку

Сьогодні в Україні вперше презентуються і запускаються регіональні проекти за секторальної підтримки ЄС. Це означає, що наша держава сприяє регіональному розвитку через ДФРР, субвенції та впровадження Державної стратегії регіонального розвитку.

Про це  під час презентації кращих регіональних стартапів України за участі Керівника відділу «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Представництва ЄС в Україні Фредеріка Куне, представників ОДА та розробників проектів наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Як повідомляє Хмельницька обласна рада, йдеться про реалізацію 70 регіональних стартапів у 16 областях. Це проекти регіонального розвитку, які стали переможцями конкурсу й виграли можливість отримати фінансування за рахунок коштів Програми з секторальної підтримки ЄС, залучених до державного бюджету.

Найбільше переможців виявилось у Львівській області – 12. Друге місце належить Хмельницькій області – 10. Загальна сума фінансування – 616, 1 млн грн.  «Отримавши перемогу у конкурсному відборі, переможці здобули унікальну можливість за підтримки держави реалізувати проекти, починаючи вже з ідеї», – зазначив Геннадій Зубко.

Автор: Тетяна Правдива