Новини
Суспільство

Комісія з питань Бюджету участі міста Хмельницького допустила до голосування 14 проектів

У рамках Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Хмельницького на 2017-2019 роки, жителі області подали 102 проекти. Більшість із них стосувалася галузі освіти.

На  засіданні Комісії з питань Бюджету участі 19 жовтня 2018 року  кожен проект був розглянутий на відповідність до вимог Положення про бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) міста Хмельницького, затвердженого рішенням сесії міської ради від 11.04.2018 р. №13.

Як визначає документ, однією з найважливіших умов участі проекту в конкурсі має бути загальнодоступність. Її відсутність і стала основною причиною відхилення багатьох поданих програм. Тож за результатами розгляду проектів комісія відхилила 68 з них.

Станом на 19 жовтня до голосування допущено 14 проектів, ще 20 направлено відповідним галузевим управлінням міської ради на доопрацювання.

Наступного разу Комісія розглядатиме проекти за результатами їх доопрацювання. Етап голосування розпочнеться за два тижні й триватиме до 22 листопада на сайтіgp.khm.gov.ua

 

 

Автор: Тетяна Правдива