Новини
Новини ОТГ

Полонська міська ОТГ візьме участь у проекті з інтегрованого просторового планування

З 12 по 28 жовтня 101 ОТГ з 19 областей України подали заявки для  участі у програмі «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад».  Із цієї кількості претендентів для проекту було відібрано 30. Хмельниччину в ньому представлятиме Полонська міська ОТГ.

Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад» створена CANactions School of Urban Studies, експериментальною незалежною освітньою інституцією, що займається дослідженнями та розробкою концепцій та визначенням конкретних дій для розвитку міст України у контексті динамічних перетворень в Центрально-Східній Європі та країнах, що розвиваються.

Основними принципами CANactions School є командна робота, навчання на основі власного досвіду та міждисциплінарна взаємодія. Школа залучає іноземних експертів та менторів, організовує поїздки на обраний об’єкт, створюючи умови для ефективного обміну професійним досвідом.

Програма «Інтегроване просторове планування для об’єднаних територіальних громад» орієнтована на адаптацію європейських політик міського та регіонального розвитку та інструментів стратегічного просторового планування до масштабу та реального функціонування новостворених територіальних одиниць – об’єднаних територіальних громад.
У рамках програми фахівці у сфері просторового планування та представники ОТГ спільно напрацьовуватимуть сценарії розвитку поселень та територій ОТГ.

Програма покликана підвищити компетентність представників органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань та місцевого бізнесу у плануванні просторового розвитку ОТГ через знайомство із сучасними підходами та інструментами планування міського та регіонального розвитку.

Також вона має на меті надати додаткову професійну підготовку фахівцям у сфері просторового планування із застосування інструментів стратегічного дизайну та інтегрованого підходу до планування територій у реальних умовах ОТГ в Україні.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива