Новини
Події

Славутські ліцеїсти здобули нагороди міжнародного конкурсу науково-технічної творчості учнів

У Славутському ліцеї   ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної  ради  вже стало традицією зустрічати  учасників національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості учнів Intel ISEF-2019  з перемогою.  Метою конкурсу «POLYTECO Україна 2018-2019» є визначення найцікавіших і найактуальніших проектів у різних галузях техніки.

Цьогоріч конкурс відбувався 16-19  жовтня у  головному залі Державного політехнічного музею. Учасники та гості  інтелектуального змагання мали можливість ознайомитися з  майже 160 інноваційними проектами юних науковців. Роботи презентувалися в шести категоріях: «Математика», «Фізика та астрономія», «Інженерія», «Енергетика», «Хімія» та «ІТ». Науковий рівень, актуальність і ступінь самостійного виконання проектів оцінювали провідні вчені та освітяни з наукових і науково-освітніх установ України.

Серед учасників з 19 областей України та міста Києва були й  подоляни – учні Славутського ліцею Марина Бунда  та Павло Поночовний.

У результаті напруженої  боротьби   наші ліцеїсти здобули дві перемоги: Марина Бунда отримала Диплом І ступеня в категорії «Фізика та астрономія», а Павло Поночовний – Диплом ІІІ ступеня в категорії «Інженерія».

Автор: Тетяна Правдива