Новини
Події

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва можна моделювати роботів

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулась інноваційна виставка «IT GO!», організована спільно з  ГО «Молодь за краще майбутнє»  в рамках проекту MEET and CODE. Ця програма впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ: Портал суспільно активних громадян, за підтримки SAP.

У рамках заходу діти та підлітки протягом двох днів знайомилися з новинками робототехніки, 3D- моделювання й іншими інноваціями зі світу сучасних технологій. Загальним улюбленцем став багатофункціональний робот Альфа.

Під час майсер класів, проведених фахівцями робоклубу «Винахідник» та комп’ютерної академії «ШАГ», діти самостійно програмували роботів, серед  яких  були роботи-катапульта та конвеєр. Особливий захват юних програмістів викликав майстер-клас із пластилінової анімації, проведений керівником анімаційної студії Вадимом Подзігуном.

Також учасники інноваційної віставки відвідали IT компанію Core Value. Її співробітники розповіли про особливості своєї професії й дали поради щодо найкращих навчальних сервісів з програмування. Окрім яскравих вражень школярі також отримали цінні подарунки, надані  за сприяння MEET and CODE.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива