Новини
Суспільство

Лісівники Хмельниччини готуються до відкриття сезону полювання

У Хмельницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада, приурочена відкриттю сезону полювання на хутрових та парнокопитних звірів у мисливському сезоні 2018-2019 років.

Лісничі, мисливствознавці, користувачі мисливських угідь області разом з представниками УТМР, ГУ Держпродспоживслужби, департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА, екологічної інспекції й обласного управління Національної поліції  розглянули порядок здійснення полювання та обговорили стан боротьби з браконьєрством.

За інформацією головного мисливствознавця області, заступника начальника відділу лісового та мисливського господарства Хмельницького ОУЛМГ Віталія Красова, колективне та облавне полювання  на диких парнокопитних тварин розпочинається третього листопада і триватиме до 31 грудня 2018 року на самців і самок козулі та самок кабана, а до 27 січня наступного року – на самців кабана та його молодняк. На бобра, зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку дозволено полювати з третього листопада 2018 року до 27 січня 2019 року.

Віталій Красов повідомив, що протягом 2017 року в області виявлено 154 випадки порушень правил полювання, що на 25 менше, ніж у попередньому. Уповноваженими особами державної лісової охорони було розглянуто 145 справ про порушення правил полювання, сума накладених на порушників штрафів складає майже 25,6 тис. грн.

Найкраще охороняли угіддя Ярмолинецький, Ізяславський та Старокостянтинівський лісгоспи, Білогірська, Віньковецька, Красилівська та Шепетівська районні організації УТМР. Протягом минулого року жодного випадку порушень не виявлено працівниками Летичівської, Хмельницької, Чемеровецької районних та Хмельницької обласної організацій УТМР.

За 10 місяців 2018 року в області встановлено лише 90 випадків порушень правил полювання. Проте, як зазначив  головний мисливствознавець області, робота з охорони мисливських угідь Хмельниччини залишає бажати кращого. Про це свідчить низька чисельність основних видів парнокопитних та хутрових звірів у мисливських угіддях.

 

Автор: Тетяна Правдива