Новини
Культура

У Хмельницькому можна поблукати між білим і чорним

У пятницю, 26 жовтня, о 16 годині в обласному художньому музеї  відбудеться відкриття виставки живопису «Поміж білим і чорним» Ігоря Бадяка. Це своєрідне аналітичне дослідження художника в царині взаємодії кольору, гри світла й тіні.

Ігор Бадяк народився у Львові в 1965 році. 1980 року вступив на відділ розпису Львівського училища декоративно прикладного мистецтва імені Івана Труша. 1992 року закінчив навчання на кафедрі монументального живопису Львівської Академії мистецтв у майстрів живопису Є. Лисика, В. Патика, В. Овсійчука, Л. Медвідя, М. Андрущенка, П. Марковича.

Митець працює в галузі монументального та станкового живопису. За плечима майстра велика кількість амбітних проектів, виконаних у техніці вітражу, мозаїки та фрески. Художника надихають пленери у величних Карпатах, на живописному французькому узбережжі Атлантики, в романтичній Швейцарії. Ігор Бадяк – учасник багатьох загальноукраїнських та міжнародних виставок. Його роботи зберігаються в приватних колекціях та музеях України, Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Росії, Німеччини, Швейцарії, Італії, Хорватії, Чорногорії, Франції, Англії, Нідерландів, США, Канади, Японії.

Автор: Тетяна Правдива