Новини
Суспільство

Дороги Хмельниччини покращились майже на 360 мільйонів гривень

Як  повідомила під час розширеного засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації заступник начальника управління – начальник відділу розвитку будівництва та будівельної діяльності управління регіонального розвитку та будівництва ОДА Світлана Пасічник, зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України до сфери управління Хмельницької ОДА передано 5,1 тисяч кілометрів автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Субвенція з державного бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності для Хмельницької області передбачена в загальній сумі  456,5 млн. гривень.

Так, 154,8 млн. гривень передбачено на мінімальні потреби поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення. Решту суми коштів субвенції в обсязі 301,7 млн. гривень розподілено пропорційно протяжності доріг загального користування місцевого значення  в районах області на поточний середній ремонт.

За пропозиціями, наданими районними державними адміністраціями, затверджено та погоджено з Укравтодором перелік із 48-ми об’єктів  поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2018 рік. Замовник будівництва та балансоутримувач доріг місцевого значення – ДП «Служба місцевих автодоріг», за всіма 48 об’єктами завершив відкриті торги та підписав договори на суму 301 млн. 700 тис. гривень.

Згідно з планом-графіком, на всіх об’єктах завершено роботи з влаштування асфальтобетонного покриття, виконуються роботи з укріплення узбіч та нанесення дорожньої розмітки.

Договір на експлуатаційне утримання доріг укладено з ДП «Хмельницькоблавтодор». На кожен місяць року затверджені та використовуються ліміти коштів у сумі 8,0 млн.гривень на ямковий ремонт, ремонт щебеневих покриттів, зимове утримання доріг (посипку та розчистку) та заходи з безпеки дорожнього руху (встановлення чи заміна знаків, розмітка доріг).

Відповідно до плану асигнувань профінансовано 358,88 млн. грн., які  освоєно у повному обсязі.

 

Автор: Тетяна Правдива