Новини
Кримінал

Повторна приватизація землі обернулась для трьох жителів Хмельниччини кримінальним провадженням

Для ведення особистого селянського господарства безоплатна передача землі із фондів державної та комунальної власності здійснюється у розмірі, не більшому ніж 2 га. Відповідно до закону, особа, яка бажає отримати земельну ділянку у власність, подає до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування клопотання, де підтверджує, що земельної ділянки даної категорії в межах норм безоплатної приватизації раніше не отримувала.

Як встановила Хмельницька місцева прокуратура, троє жителів області зловжили своїм конституційним правом. Приховуючи факт одержання землі в межах норм безоплатної приватизації, вони упродовж 2017 року повторно безоплатно набули у власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Вдруге набуті землі розташовані на території Райківецької та Чабанівської сільських рад Хмельницького району, мають загальну площу 6 га й вартість понад 200 тис. грн.

За вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), проведення досудового розслідування в якому доручено слідчому відділенню районного відділення Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Хмельницькій області.  Наразі вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

 

Автор: Тетяна Правдива