Новини
Суспільство

Шестеро неоформлених швачок обійшлись місцевому підприємцю в 670 тисяч 140 гривень

Здійснена співробітниками управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області й управління Держпраці у Хмельницькій області документальна позапланова виїзна перевірка призвела до накладання штрафу на фізичну особу-підприємця у розмірі 670 тисяч 140 гривень.

За висновком органів контролю підприємець – власник швейного цеху використовував працю найманих працівників, шестеро з яких не були оформлені на роботу офіційно.

Під час перевірки підприємець надав документи щодо працевлаштування 24-х найманих працівників цеху. Проте з шістьма працівниками були укладені договори підряду. За ними двоє осіб мали виконувати лише прасувальні роботи, четверо – пакувати готову продукцію. Натомість під час перевірки зазначені особи виконували роботу з пошиття одягу, отже з ними мали бути укладені трудові угоди.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника, що в сумі складає 670 тисяч 140 гривень.

 

Автор: Тетяна Правдива