Новини
Екологія

У лісовому та мисливському господарстві Хмельниччини поліпшують життя диких тварин

Як свідчать результати ведення мисливського господарства у багатьох країнах світу, поліпшення умов життя диких тварин на заселених ними територіях забезпечує зростання їхньої чисельності. Це підтверджує досвід Німеччини й Швеції, в лісах яких налічується значна кількість кабанів, козуль, лосів. За останнє десятиліття багато зробила для примноження дичини й сусідня Польща. 

Підвищення ефективності мисливського господарства потребує проведення комплексу біотехнічних заходів. Зокрема  йдеться про збільшення кормових ресурсів за рахунок сільськогосподарських культур чи натуральних кормів у біотопах, створення умов для розмноження й життєдіяльності видів, попередження чи зниження смертності через відсутність корму або неможливість його добування в багатосніжний період. Також до біотехнічних заходів належать боротьба з хижаками і браконьєрством, лікування дичини, профілактична робота, акліматизація та селекція.

Саме над цим працюють у Хмельницькому лісовому та мисливському господарстві. Його єгерська служба та добровільні помічники лісівників  припасли чимало коренеплодів, сіна, кормових віників, солі, щоб дичина не відчувала скрути в холодну пору року. А нещодавно до збору кукурудзи для підгодівлі звірів взимку приєднався й колектив апарату управління ДП «Хмельницьке ЛМГ», аби вже найближчими роками в лісах підприємства побільшало звірів.

 

 

Автор: Тетяна Правдива