Новини
Суспільство

Владу Славутського району звинувачують у “дерибані” народної власності

Про це пишуть у спільноті “Рідна Славутчина” у Фейсбук:

“Ось і стала відома справжня причина зухвалих махінацій керівництва Славутського району щодо «підпільної» перереєстрації установ, які здійснювали свою діяльність на території міста, зокрема:

• Славутського районного будинку культури;
• Славутського районного трудового архіву;
• Відділу культури і туризму Славутської РДА (приміщення районної бібліотеки);
• Славутського районного відділу профілактичної дезінфекції;
• Відділу освіти, молоді та спорту Славутської РДА.

Нагадаємо, що всі ці бюджетні установи фактично продовжують працювати у Славуті, але основний бюджетоутворюючий податок вже сплачують в бюджет районної ради. Втім, як виявляється, це не головна причина безпідставної переєстрації установ.

Так, нещодавно, на офіційному веб-сайті Славутської районної ради був розміщений перелік питань чергової сесії ради, котрий підтверджує можливі грабіжницькі дії керівництва району (http://slrada.org.ua/…/proekti-rishen-radi-yaki-proponujut…/, проекти рішень за № 4, 5 та 6).

Схоже на те, що землю, яка знаходиться під Славутським районним будинком культури, тепер поділять між невідомими поки особами, змінивши в перспективі її цільове призначення. Принаймні про це свідчить проект рішення Славутської районної ради «Про надання районній раді згоди на поділ земельної ділянки по вул. Богдана Хмельницького, 89 м. Славута Хмельницької області».

Ще одним документом Славутська районна рада уже продає земельну ділянку під будівлею, де знаходився районний відділ агропромислового розвитку. А заодно із нею, за сміхотворною ціною, будівлі гаражів. Зокрема, йдеться про проекти рішень «Про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Одухи, 2 м. Славута Хмельницької області, що підлягає продажу» та «Про викуп будівель гаражів по вул. Одухи, 2 м. Славута Хмельницької області».

Як можна назвати такі дії? Брудні махінації чи відкритий намір окремих аферистів нажитися на народному добрі?!

А чому б у майбутньому, до прикладу, не надати ( чи хоча б продати) вищезгадані земельні ділянки разом із гаражами нашим учасникам АТО? Чи інтереси захисників України не входять у плани керівництва району?

До речі, чи не така ж доля очікує Славутську районну бібліотеку, працівників якої, за нашою інформацією, знову попередили про скорочення? Чи після виборів до Улашанівської ОТГ деяким чиновникам Славутського району вже «хоч потоп»?

Отже повторюємо, що не потрібно голосно кричати про сепаратизм зі сторони Кремля чи ОРДЛО, коли подібні дії відбуваються у нас на місцях.

А людям залишилося побачити, хто з депутатів Славутської районної ради підтримає цей відвертий «дерибан» народної власності на сесійному засіданні 25 жовтня 2018 року”.

Автор: Тетяна Новак