Новини
Кримінал

За крадіжку кабелю кам’янчанин може піти за грати на п’ять з половиною років

Чемеровецький районний суд визнав винним 30-річного жителя Кам’янця-Подільського, обвинуваченого у крадіжці, вчиненій повторно, та в умисному пошкодженні кабельної лінії, що спричинило тимчасове припинення зв’язку. Та призначив йому остаточне покарання – 5 років 6 місяців за гратами. Крім того, чоловік повинен відшкодувати завдану ПАТ «Укртелеком» шкоду.

Раніше судимий за крадіжки кам’янчанин на восьмому місяці іспитового терміну – в жовтні 2016 року –  знову взявся за старе: у знайомого, з котрим разом «чаркували» в кафе, забрав телефон та здав його у ломбард.  А вже із січня 2017 почав «заробляти» на телефонному кабелі. За чотири місяці він пошкодив та викрав близько 3 тисяч метрів кабелю, залишивши абонентів ПАТ «Укртелеком» без зв’язку та завдавши підприємству понад 26 тисяч гривень збитків.

“Враховуючи, що злочини були вчинені в період іспитового строку, що характеризує його як особу, схильну до протиправних проявів та свідчить про його явне та вперте небажання ставати на шлях виправлення, суд вважає за необхідне призначити покарання у вигляді позбавлення волі в межах санкції ч.2 ст.185 КК України, у вигляді обмеження волі за ст. 360 КК України, та остаточно його призначити за правилами ст. 70 КК України”, – зазначає у вироку суддя.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Автор: Тетяна Новак