Новини
Суспільство

Хмельничани підтримують «Батьківщину» у боротьбі за справедливі тарифи на газ

Сьогодні, 26 жовтня, під стіни Хмельницької міської ради прийшли люди з вимогою скликати позачергову сесію міськради та звернутися до Президента з вимогою не допустити ініційованого Кабміном підняття вартості газу для населення на 23,5 відсотка.

«Наша основна вимога – зупинити ріст ціни на газ. В людей катастрофічно не вистачає грошей. Підняття вартості газу це лише початок ланцюгової реакції. Мало того, що зростуть платіжки за блакитне паливо, зросте і вартість гарячої води, опалення, згодом і продукти підуть вгору», – наголосив голова Хмельницької міської партійної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Палій.

Позачергове засідання сесії все ж таки відбулось. Абсолютною більшістю голосів депутатів було прийняте рішення звернутись до Президента з вимогою скасувати скандальну постанову Кабінету Міністрів України.

Депутати також звернулися до Асоціації міст України з пропозицією негайно провести зібрання міських голів, на якому розглянути питання про ціноутворення в Україні на газ, автомобільне пальне та ліки.

Станом на 26 жовтня 8 міських та районних рад Хмельницької області підтримали ініціативу ВО «Батьківщина».

Зауважимо, що акції протесту проти підвищення ціни на газ для населення тривають в усіх регіонах України. «Батьківщина» намагатиметься протистояти антинародному рішенню і збирає підписи за скликання позачергової сесії Верховної Ради з вимогою ухвалити постанову про мораторій на підвищення тарифів, яким безпосередньо заборонити уряду чергові протизаконні рішення.

Автор: Тетяна Новак