Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС відбулась повторна корпоративна партнерська перевірка ВАО АЕС

22 жовтня на Хмельницькій атомній електростанції здійснено повторну корпоративну партнерську перевірку ВАО АЕС (Всесвітньої Асоціації Організацій, що експлуатують АЕС). Експерти ВАО АЕС ознайомилися з результатами виконання «Плану корегувальних заходів по областях для покращення за результатами корпоративної партнерської перевірки у період з 2 по 13 листопада 2015 року».

За словами словацького незалежного експерта з ядерного нагляду Любомира Креницкого, нинішня співпраця – це перевірка досягнутих результатів згідно рекомендацій експертів, наданих три роки тому. «Ми маємо скласти незалежну оцінку досягнутому прогресу, розглянути об’єктивну картину досягнень і позитивних зрушень в тих сферах діяльності ХАЕС, які були рекомендовані для покращення у 2015 році. Ми тут не для того, аби виявляти нові проблеми, будемо працювати з раніше поставленими завданнями», – наголосив експерт.

На організаційній нараді за участю керівництва Хмельницької АЕС та представників місії ВАО АЕС генеральним директором атомної станції Миколою Панащенком було презентовано поточні результати діяльності ВП ХАЕС: показники її роботи та результати останніх партнерських перевірок. Цього разу робота експертів місії на ВП ХАЕС проводилася у формі інтерв’ю з керівниками вищої ланки: генеральним директором, головним інженером, головним інспектором, заступниками головного інженера з експлуатації, ядерної безпеки.

За словами заступника генерального директора з якості та управління ВП ХАЕС Олександра Годнєва, шляхом проведення інтерв’ю із керівництвом електростанції експерти ВАО АЕС відслідковували ефективність взаємодії між ВП ХАЕС та центральним офісом Компанії, виконання заходів Плану з урахуванням рекомендацій з областей для покращення.

Повторна корпоративна партнерська перевірка ВАО АЕС проводиться в цілому для Компанії, тобто протягом тижня такі ж перевірки відбулися на Рівненській АЕС, ЗАЕС, ЮУАЕС та в дирекціях Компанії. Пізніше Звіт за результатами повторної корпоративної перевірки буде переданий до ДП «НАЕК «Енергоатом».

Нагадаємо, що корпоративна партнерська перевірка проходила у листопаді 2015 року вперше для експлуатуючої організації ДП «НАЕК «Енергоатом». Перевірка мала на меті досягнення досконалості у експлуатації, технічному обслуговуванні, допоміжній діяльності та управлінні атомними станціями. У рамках повторної корпоративної партнерської перевірки проведено інтерв’ювання керівництва і провідних фахівців. Експерти вивчили ситуацію на Хмельницькій АЕС з виконання та впровадження корпоративних виробничих завдань з огляду взаємодії з Енергоатомом з низки напрямків. Зокрема, експерти зосередили увагу на корпоративному лідерстві, управлінні, незалежному, а також корпоративному нагляді і моніторингу. Приділялась увага і таким аспектам як комунікація; людські ресурси, корпоративна підтримка та ефективність. За деякими напрямками експерти ВАО АЕС визначили області для покращення.

Інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”

Автор: Тетяна Новак