Новини
Спорт

Нетішинські скелелази потрапили до когорти найкращих

Цими вихідними в Кам’янець-Подільському відбувся відкритий чемпіонат Хмельницької області з боулдерингу. У ньому взяли участь спортсмени Житомирщини, Краматорська, Львова, Чернівців, а також Республіки Білорусь. Високий рівень майстерності зі скелелазіння продемонстрували юні фізкультурники з міста атомників.

У змаганні, взяли участь юні боулдери зі спортивних клубів «Вершина» та «Пульсар», якими опікуються працівники Хмельницької АЕС. Призерів визначали за найбільшою кількістю пройдених складних маршрутів.

Серед найстарших перше та друге місця посіли Михайло Кротюк та Владистав Осадчук, представники клубу «Пульсар» (тренер Михайло Ковальчук).

У найбільш конкурентній віковій категорії 2003-2004 років народження найкращим серед хлопців став Ярослав Кондратюк. Дівчата Катерина Педько та Юлія Ігнатеску посіли друге та третє місця. Усі спортсмени – вихованці нетішинського клубу скелелазіння «Вершина» (тренер Олександр Веремійчук).

Вдало пройшла свої маршрути Софія Жердєва (клуб «Вершина»), яка серед учасників 2005-2006 років народження посіла третю сходинку.

Найкращою в категорії 2007-2008 років народження стала Марія Тонка, вихованка клубу «Пульсар».

Порадували вболівальників і тренерів і найменші учасники. Серед боулдерів 2009-2010 років народження срібну нагороду виборола Вікторія Мучак, а в категорії 2011 і молодші перемогу здобув Захар Аверкієв (клуб «Вершина»).

Найближчі змагання зі скелелазіння відбудуться в листопаді в місті-супутнику Хмельницької АЕС.

 

Автор: Тетяна Правдива