Новини
Суспільство

Прокуратура Хмельниччини викрила приховану аренду 106 гектарів землі

 Шепетівська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Ізяславського району.

Як повідомляє прокуратура Хмельницької області, в березні 2018 року Плужненський аграрний ліцей під приводом забезпечення ефективного та раціонального використання земельної ділянки загальною площею 106 га, наданої державною навчальному закладу у постійне користування, домовився з одним із приватних підприємств «об’єднати зусилля для надання послуг з вирощування сільськогосподарських культур, а також професійних освітніх послуг у сфері сільського господарства».

Однак встановлено, що між сторонами фактично склались відносини з оренди землі. З огляду на відсутність правовстановлюючих документів, навчальний заклад не отримав рішення власника на право розпорядження вказаною земельною ділянкою та неправомірно, без проведення аукціону, передав землі вартістю понад 3,6 млн. грн. для використання у комерційних цілях.

З метою припинення цих порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.

Господарський суд Хмельницької області позовні вимоги підтримав та задоволив. Сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі й ділянка повернута аграрному ліцею.

Автор: Тетяна Правдива