Новини
Події

У Хмельницькому ніде провести експертизу на предмет сп’яніння порушників ПДР

У Департаменті охорони здоров’я відбулась оперативна нарада за участі представників ГУ Національної поліції у Хмельницькій області. Лікарі й поліцейські обговорили проблему організації медичного огляду осіб на предмет алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Заступник директора ДОЗ Тетяна Косовська повідомила про щорічне оновлення переліку закладів, що проводять експертизу освідчення на алкоголь та наркотики відповідно до наказу, який це передбачає. Однак цього місяця стаціонарне відділення Хмельницького обласного наркологічного диспансеру переведене до структури Хмельницької обласної психіатричної лікарні № 1, розташованої в селі Скаржинці Ярмолинецького району, тож у Хмельницькому не залишилося жодного закладу, який би мав оснащення і повноваження виконувати такі експертизи.

Як зазначили представники ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, проведення освідчення на вживання алкоголю чи наркотиків затриманими поза межами обласного центру є досить проблемним. Тож правоохоронці запропонували облаштувати цілодобовий пост такого призначення в одному з медичних закладів Хмельницького. Представники Нацполіції запевнили, що вже заручилися підтримкою в цьому питанні керівників міста. Зараз йдеться про придбання спеціального обладнання для визначення наркотичного сп’яніння у порушників правил дорожнього руху.

За результатами оперативної наради ачальнику управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борису Ткачу доручено розглянути питання організації цілодобового поста наркологічної та алкогольної експертизи в умовах відділення екстреної невідкладної медичної допомоги цілодобового чергування при Хмельницької міської лікарні.

Управлінню патрульної поліції у Хмельницькій області доручено ініціювати розгляд питання проведення медичних оглядів осіб на предмет алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в умовах ДУ «ТМО УМВС України у Хмельницькій області».

Джерело

Автор: Тетяна Правдива