Новини
Культура

У Хмельницькому відбувся літературний фуршет

Днями обласна бібліотека для юнацтва влаштувала  для учнів ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» літературний фуршет «Книги з ароматами прянощів».

Завдяки бібліотекарям, майбутні кухарі, бармени, офіціанти дізналися про новий літературний жанр – гастрономічний роман. «Основними стравами» стали американський бестселер «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка» Фані Флеґґ та «Кулінарні фіґлі» й «Фуршет» від Марії Матіос.

На аперитив  учасникам «фуршету»  презентували книгу Валерія Строканя «Колекція недопитих вин», на закуску – «Львівську кухню» Ігора Лильо, збірки Ірини Мацько «Імбир для душі», «Шпинат для мізків», «Мигдаль для серця». Родзинкою заходу стала інтерактивна гра «Літературно-кулінарна дегустація».

Студенти центру ПТО сфери послуг наосліп куштували продукт та впізнавали запах прянощів, а потім відшукували художню книгу, в назві якої вони згадуються. Також читачі переглянули уривки з кінострічки «Пристрасті й прянощі» за мотивами твору Річарда Мораїса «Шлях завдовжки у сто кроків» й отримали інформаційні буклети з анотованим списком гастрономічних романів.

«Десертом» літературного фуршету став роман Джоан Гарріс «Шоколад», а ще гості бібліотеки мали можливість поласувати різними видами шоколаду й визначити компонент, який надає смаколику пікантного смаку.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива