Новини
Суспільство

Бібліотеки підвищують рівень медійно-інформаційної грамотності хмельничан

З 24 по 31 жовтня за рекомендацією ЮНЕСКО відзначається Всесвітній тиждень медійноінформаційної грамотності.

У його рамках обласна бібліотека для юнацтва влаштувала зустріч студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту із журналісткою Світланою Русіною.

Світлана Володимирівна зацікавила читацьку аудиторію темою «Фейки й маніпуляції». Під час тренінгу студенти обговорили  з медійницею види фейків, способи відрізнити правду від брехні, причини, з яких не варто постити на своїй сторінці в Фейсбук усе поспіль тощо. Тренінг супроводжувався відеопереглядом та прикладами  фейків з мережі.

А співробітники Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки цього дня презентували в рамках Тижня медійно-інформаційної грамотності  електронні краєзнавчі ресурси обласної книгозбірні.

Працівники відділу краєзнавчої літератури ознайомили відвідувачів бібліотеки зі зведеним краєзнавчим електронним каталогом, віртуальними краєзнавчими виставками та виданнями ОУНБ.

Крім того, учасники заходу обговорили важливість дотримання медіаграмотності в житті людини та вміння розпізнавати фейкові новини.

 

Автор: Тетяна Правдива