Новини
Суспільство

Хмельниччина матиме 62 об’єднані територіальні громади

Четвертий рік поспіль Хмельницька область залишається одним із лідерів України за результатами впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Станом на 20 жовтня 2018 року в області утворено 42 об’єднаних територіальних громади із загальною площею 11,18 тис. кв.км, що відповідає 54,1% площі області. До складу ОТГ увійшли 766 населених пунктів з населенням 505,43 тис. осіб (39,7% від населення області).

Як повідомляє Хмельницька ОДА, позитивна динаміка наповнення бюджетів громад на практиці підтверджує ефективність реформ децентралізації фінансових ресурсів держави. Найефективніше працюють та забезпечують розвиток територій Волочиська та Дунаєвецька міські, Новоушицька, Чемеровецька та Сатанівська селищні, Гуменецька, Колибаївська та Розсошанська сільські громади.

З державного бюджету 39-ти об’єднаним територіальним громадам спрямовано субвенцію у 143 млн. 265 тисяч гривень на формування інфраструктури.

Кошти ОТГрозподілено на 179 проектів. Найбільше грошей спрямовано на проекти у сфері житлово-комунального господарства ( 25,6%) , закупівлю спеціалізованих транспортних засобів (23,8%), проекти у сфері дорожньо-транспортної інфраструктури та реконструкцію, капітальний ремонт закладів освіти (по 19,6%).

За кошти субвенції також здійснюються капітальні ремонти та реконструкція адміністративних будівель, закладів культури, охорони здоров’я, виготовлення проектно-кошторисної документації.

У поточному році доопрацьований проект перспективного плану формування громад Хмельниччини. Відповідно до нього в області передбачено утворення 62 ОТГ.

 

Автор: Тетяна Правдива