Новини
Суспільство

На Хмельниччині підрпиємець поплатився за звільнення працівників без розрахунку

Інспекційне відвідування одного з приватних підприємств показало, що там несвоєчасно виплачуються суми, належні працівнику при звільненні. Крім того з’ясувалося, що при звільненні працівникам не нараховується та не виплачується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки.

Станом на 12 жовтня 2018 року грошова компенсація за невикористану відпустку під час звільнення не нарахована та не виплачена п’ятьом працівникам. Це порушення вимог ч. 1 ст. 116 КЗпПУ, у якій вказано, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Також роботодавцем порушено вимоги ч. 1 ст. 83 КЗпПУ, де вказано, що в разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки.

На підставі акта інспекційного відвідування, відповідно до Кодексу законів про працю України, керівництво Управління Держпраці у Хмельницькій області наклало на підприємство штраф у розмірі 11 тисяч 169 гривень (трикратний розмір мінімальної заробітної плати).

 

Автор: Тетяна Правдива