Новини
Події

На Хмельниччині тривають навчання джур

Цими днями в Кам’янці-Подільському відбувається обласний військово-історичний вишкіл «Школа юних миротворців – Школа джур».

Учасниками вишколу стали команди з Хмельницької, Житомирської, Запоріжської, Тернопільської, Чернівецької областей та міста Києва.

З 27 жовтня юні миротворці знайомляться з історичними пам’ятками  Кам’янця-Подільського, беруть участь у практичних заняттях з вивчення зброї Першої та Другої світових війн, стрільби з АК та ПМ. Окрім того джури вивчають міри безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами та роботі з міношукачем, відвідують кінологічний центр, вивчають домедичну допомогу й медицину катастроф. А ще учасники школи мають впоратися з крос-походом з подоланням перешкод «Scholamilitaria», інтелектуально-екстремальним квестом «Нічний Кам’янець» та прослухати низку цікавих лекцій на історичну тематику.

Захід організований за підтримки управління молоді та спорту Хмельницької ОДА  спільно з Кам’янець-Подільською районною дитячою громадською організацією «Клуб юних миротворців» та Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді.

 

Автор: Тетяна Правдива