Новини
Події

На водоймах Хмельниччини встановлено заборону на промисловий, любительський і спортивний вилов риби

Правилами любительського, спортивного  та промислового рибальства встановлено заборону на лов риби у зимовий період на місцях масового скупчення у заглибленнях дна річок і озер – зимувальних ямах.

У річках зимувальні ями розташовані в найглибших місцях із уповільненою течією. В інших водоймищах вони зазвичай утворюються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Вкривання водойм кригою взимку затримує доступ кисню і може спричинити  задуху та загибель риби. Щоб не допустити цього, рибоохоронний патруль звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок, громадських активістів з проханням вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води та повідомляти управління про виявлення загрози.

На водоймах Хмельниччини встановлена заборона на промисловий, любительський і спортивний вилов риби з першого листопада 2018 року і до скресання криги. Перлік заборонених місць для вилову риби (зимувальних ям) затверджено наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області від 30.10.2018 № 38.

Дозволено лоити рибу зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить три кілограми. У разі здійснення лову риби на зимувальних ямах порушники будуть притягуватись до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Хмельницький рибоохоронний патруль  звертається до всіх громадян, у разі виявлення фактів порушення правил рибальства у водоймах  Хмельницької області повідомляти про це за номером управління                    (0382) 79 20 88.

 

 

 

Автор: Тетяна Правдива