Новини
Суспільство

У Хмельницькому готуватимуть «агентів змін шкільної освіти»

В обласному центрі стартує всеукраїнський освітній IT-проект WOW Teachers з безкоштовного навчання вчителів інформатики та учнів старших класів сучасному курсу з  web-розробки. 

Найбільш прогресивним учителям інформатики загальноосвітніх шкіл Хмельницького надаватимуть нові знання з web-розробки під гаслом  “Агенти змін шкільної освіти”. Ключова мета – підвищити рівень викладання інформатики у школах.

Аудиторні заняття відбуватимуться двічі на тиждень у позаурочний час. Після завершення курсу навчання вчителі  матимуть змогу передати знання своїм учням. Пограма дозволить підліткам самостійно створювати web-сайти і сприятиме популяризації вивчення технологій серед  старшокласників.

WOW Teachers – це проект з безкоштовного навчання 400 шкільних вчителів інформатики з усієї України сучасному базовому курсу  з web-розробки. Вона була створена командою менторів-програмістів Фонду BrainBasket та базується на профільних курсах провідних навчальних закладів світу та загальновизнаних відкритих освітніх ресурсів, University of London, Microsoft, W3Schools, Mozilla MDN web docs тощо.

Заняття в форматі blended learning (змішане навчання) проводять досвідчені ментори BrainBasket.

Вчителі, які успішно пройдуть навчання, організують позашкільні курси з web-розробки для понад 4000 старшокласників на базі навчальних хабів BrainBaskеt та шкіл-партнерів. Курс триватиме два місяці, участь у ньому братимуть майже 30 міст України.

Проект реалізується завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та є повністю безкоштовним для учасників.

Довідково:

Фонд BrainBasket – некомерційна організація, що має на меті сприяння розвитку освіти українців в сфері ІТ. Заснований у 2014 році з візією об’єднання зусиль усіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

Міжнародний фонд «Відродження», заснований Джорджем Соросом, є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Місія Фонду – розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей. Фінансову підтримку отримує від Фундацій Відкритого Суспільства, а також від міжнародних донорів та окремих українських і закордонних організацій і громадян.

 

 

 

 

Автор: Тетяна Правдива