Новини
Кримінал

У Старокостянтинові розбрат між братами закінчився криміналом

Шепетівський міськрайонний суд довів провину 45-річного мешканця Старокостянтинова у вчиненні замаху на вбивство рідного брата. Досудове розслідування встановило, що чоловік без передбаченого законом дозволу зберігав саморобну вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

У квітні цього року в Старокостянтинові на подвір’ї однієї з багатоповерхівок, де проживали рідні брати, між ними виникла суперечка.  Власник переробленої з мисливької рушниці зброї схопив її й вистрелив у груди своєму опонентові. Внаслідок цього чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя. Його врятували  тільки завдяки вчасній медичній допомозі.

Суд визнав винним обвинувачуваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Чоловіка засуджено до 8 років позбавлення волі та зобов’язано відшкодувати потерпілому завдану майнову та моральну шкоду.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива