Новини
Культура

Хмельничан і гостей міста запрошують до незвичайного лабіринту

Першого листопада вперше у Хмельницькому в приміщенні обласного художнього музею о 17 годині відбудеться відкриття виставки Олександра Дубовика «Лабіринт значень».

Олександр Дубовик – легендарний український митець-«шістдесятник», один із стовпів вітчизняного авангарду, патріарх українського живопису, найкращий художник країни за рейтингом Асоціації арт-галерей України. Його твори зберігаються в Національному Художньому музеї України,  а також у музеях Німеччини, Ірану, Росії, США та в багатьох приватних і державних колекціях світу.
У віці 87-ми років художник продовжує активно працювати. За словами французького мистецтвознавця Жана-Клода Маркаде, творчість Олександла Дубовика вражає своєрідністю й багаторгранністю формальних і кольорових рішень.

«Дубовик переплавляє українську образотворчу та кольорову спадщину в унікальний світ символів, в діалог з різними мистецькими культурами, в потаємну знакову систему. Картини Дубовика випромінюють життєрадісність, вони радість для ока, душі і духа. Вони абстрактні і конкретні. Художник дарує кожному з нас світове цвітіння чарівного сакрального церемоніалу», – каже Жан-Клод Маркаде.

 

Автор: Тетяна Правдива