Новини
Події

Надзвичайники й підприємці Хмельниччини обговорили законодавчі новації у сфері техногенної та пожежної безпеки

Вчора, 30 жовтня, відбувся семінар-нарада співробітників ГУ ДСНС у Хмельницькій області з підприємцями Хмельниччини. Учасниками круглого столу були також представники Державної регуляторної служби України, Центру надання адміністративних послуг та сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДСНС.

На заході  розглядалось практичне застосування критеріїв оцінювання ступеня ризику від провадження господарської діяльності та визначення періодичності здійснення планових заходів державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Перший заступник начальника Головного управління  ДСНС Дмитро Бондар ознайомив присутніх із невтішною статистикою пожеж, що сталися на підприємствах, в установах і закладах. Левова частка цих надзвичайних подій виникла внаслідок невиконання або недотримання вимог пожежної безпеки. Пан Бондар зазначив, що основна функція Головного управління не каральна, а консультативна. Проте рятувальники не стоятимуть осторонь, якщо в ході перевірок будуть виявлені грубі порушення вимог нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, що несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

Під час зустрічі фахівці ДСНС роз’яснили підприємцям нововведення у законодавстві щодо заходів нагляду (контролю) на об’єктах господарювання у сфері техногенної та пожежної безпеки.

 

 

 

Автор: Тетяна Правдива