Новини
Суспільство

Водії Хмельниччини можуть придбати автоцивілку, сплативши за неї згодом

ПриватБанк спростив умови придбання поліса обов’язкового автомобільного страхування. Оформити цифровий поліс ОСЦПВ можна онлайн – за допомогою Приват24.

«З кожним днем число придбаних електронних полісів ОСАГО зростає, –  розповідає керівник напрямку платежів Південно-Західного РУ ПриватБанку Віталій Якубовський. – А все тому, що цифровий поліс – це зручно. Процес оформлення не змінився, проте друкувати поліс на бланку суворої звітності або замовляти й чекати доставку більше не потрібно. Власникам цифрового поліса не потрібно нічого пред’являти поліції, для перевірки поліса досить реєстраційного номера автомобіля».

Щоб оформити цифровий поліс, потрібно в Приват24 зайти в меню «Страхування», ввести дані автомобіля (або поставити галочку на вже збережений номер авто) і оплатити поліс картою. По допомогу з оформлення полісу можна звернутися й до будь-якого відділення ПриватБанку на Хмельниччині.

Сплатити за страховку можна як одним платежем, так і кількома – за допомогою сервісу «Оплати частинами». 5 страхових компаній – СК «ВУСО», СК «UNIQA», СГ «ТАС», СК «Країна», СК «AXA страхування» надають можливість сплачувати за поліс через ПриватБанк.

Для тих, хто піклується про своєчасність оформлення полісу, або хоче уникнути зайвих витрат в разі можливого підвищення вартості полісу, є унікальна можливість оформлення автоцивілки із датою старту у майбутньому періоді. Лише закінчиться термін дії полісу, того ж дня почне діяти новий.

Якщо власник полісу потрапив у ДТП, пошкодив чужий автомобіль, завдав шкоди здоров’ю водія або його пасажирам, то страхова компанія гарантовано виплатить компенсацію: до 100 000 грн – якщо постраждало майно; до 200 000 грн – якщо постраждали люди. Згідно із законом, у разі аварії, страхова компанія компенсує потерпілому збитки впродовж 30 днів. Однак статистика виплат свідчить про те, що період відшкодування набагато коротший.

З початку 2018 року поліси ОСЦПВ в ПриватБанку на Хмельниччині оформили майже 2700 подолян.

Слід пам’ятати, що водіння без оформленого поліса тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

 

 

Автор: Тетяна Правдива