Новини
Кримінал

За непокору адміністрації колонії засудженому продовжили термін ув’язнення

Ізяславський районний суд визнав винним засудженого, що відбуває покарання в ДУ «Ізяславська виправна колонія (№31)», за статтею 391 Кримінального кодексу України (злісна непокора законним вимогам адміністрації установи виконання покарань, вчинена особою, яка відбуває покарання у виді позбавлення волі, якщо ця особа за порушення вимог режиму відбування покарання була піддана протягом року стягненню у виді переведення до приміщення камерного типу (одиночної камери)) і призначив остаточне покарання – 2 роки і 3 місяці позбавлення волі. Саме таке покарання було обумовлено в угоді про визнання винуватості, укладеної між прокурором та засудженим, яку суд затвердив, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, 24-річний чоловік, котрий потрапив за грати за розбій і вбивство з корисливих мотивів, вчинені за попередньою змовою групою осіб, за час відбування покарання у колонії  «зарекомендував себе з негативної сторони та за допущені порушення вимог встановленого режиму відбування покарання 68 разів притягувався до дисциплінарної відповідальності, в тому числі сім разів поміщався до дисциплінарного ізолятору, чотири рази – до приміщення камерного типу».

Тільки від початку цього року молодий чоловік «відзначився» дев’ять разів: то не виходив на поіменну перекличку,  то відмовлявся підмітати у спальному приміщенні. За грубі порушення режиму відбування покарання засудженого притягували до дисциплінарної відповідальності – переводили до «камери-одиночки», оголошували «попередження» й «догани», утім , належних висновків він так і не зробив.

 

Автор: Тетяна Новак