Новини
Події

Смерть не зважає на конфесії: у Хмельницькому молитовною ходою вшанували загиблих героїв

Сьогодні, у суботу, 3 листопада, понад сотня хмельничан зібралася на майдані Незалежності обласного центру, аби віддати шану воїнам, які поклали своє життя на сході України, боронячи її свободу та незалежність. Молитовна хода, ініційована Римо-Католицькою “Парафією Христа Царя Всесвіту”, проходить у місті вже втретє. Минулоріч до ініціативи долучилися Київ та Львів, а цього року подібна хода пройде й в інших містах України.

Дехто з хмельничан (це були переважно жінки) принесли на майдан портрети загиблих близьких. Інші тримали в руках роздруковані світлини незнайомих, проте від того не менше близьких вояків.

Хоч захід був ініційований католиками, долучитися до молитовної ходи могли всі бажаючі, адже, як наголосив отець Олександр Кушта, смерть, збираючи свою данину, не зважає на конфесії.

На чолі колони, яка вирушила з майдану Незалежності, несли прапори України, стяги батальйонів та “Лицарів Колумба”, а також дерев’яний хрест – як нагадування про Ісуса Христа та його жертву заради людства.

Маршрут ходи пролягав вулицями Соборною, Прибузькою, Бандери та проспектом Миру, де учасники процесії завершували свій шлях у Храмі Христа Царя Всесвіту, де на спогад про усіх загиблих відбувся молебень, символічне пригощання та спілкування. Також маршрут ходи передбачав декілька зупинок, під час яких змінювалися ті, хто ніс хрест, а загиблих вшановували молитвою.

 

Автор: Тетяна Новак