Новини
Події

Днями у Хмельницькому люди масово вимірювали тиск

До Всесвітнього дня боротьби з інсультом на Хмельниччині щорічно відбувається акція «Виміряй тиск – скажи інсульту «ні». Її влаштовують, щоб привернути увагу жителів області до наслідків, які може спричинити високий артеріальний тиск.

Зважаючи на те, що останнім часом інсульт значно «помолодшав», можливість виміряти тиск стала в пригоді не тільки людям поважного віку, але й представникам молодших вікових категорій.

Акція до Всесвітнього дня боротьби з інсультом відбувалась першого й другого листопада в торговельних центрах, об’єктах соціальної сфери, установах Пенсійного фонду та управлінь соціального захисту на місцях, аптеках, бібліотеках та житлово-експлуатаційних конторах.

У місцях проведення процедури були встановлені стіл та стільці. Хмельницький обласний Центр здоров’я забезпечив усі куточки тематичною санітарно-освітньою літературою. Дані про відвідувачів та показники тиску медпрацівники записували в спеціальний зошит.  Учасники акції отримували консультації та, за потреби, пігулки для зниження артеріального тиску.

Джерело

Автор: Тетяна Правдива