Новини
Суспільство

Динаміка сплати податків на Хмельниччині свідчить про позитивні тренди

Протягом десяти місяців 2018 року від платників податків Хмельниччини до бюджетів усіх рівнів надійшло 7,7 мільярда гривень податкових надходжень. Зростання сплати податків та зборів в області склав 1,5 мільярда до минулорічного показника, що становить 123 відсотки.

До державного бюджету фіскальною службою проадміністровано сплату податків у сумі 3,1 мільярда гривень. Темп зростання надходжень до минулого року склав 125 відсотків, що в абсолютній сумі становить 631 мільйон гривень.

Місцеві бюджети краю отримали 4,6 мільярда гривень податків та зборів. Додатково до завдання у розпорядження територіальних громад надійшло 215 мільйонів гривень податкових надходжень. Темп зростання відповідно до минулорічного періоду склав 123 відсотки, що в абсолютній сумі становить 754 мільйони гривень.

«На Хмельниччині динаміка сплати податків свідчить про позитивні тренди, завдяки яким бюджет системно поповнюється коштами, необхідними для соціально-економічного розвитку. Сьогодні увага влади і громади зосереджена на реалізації такого пріоритетного напряму як легалізація трудової зайнятості, який передбачає унеможливлення виплати конвертної зарплати роботодавцями і загалом використання сумлінної задекларованої праці. На цьому шляху ми маємо підтримку легального бізнесу, який прагне працювати прозоро і конкурентно», – прокоментував результати роботи начальник ГУ ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Автор: Тетяна Правдива