Новини
Здоров’я

Протягом тижня на Хмельниччині розслідували 215 випадків інфекційних захворювань

Минулого тижня кількість звернень жителів області до лікувально-профілактичних закладів через ознаки інфекційних захворювань (крім грипу та ГРВІ) збільшилась на 7,0 відсотків. Всього з 29 жовтня по 04 листопада за медичною допомогою звернулось 243 людини, з яких 145діти до 17 років (60,0%).

За інформацією Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України, зростання захворюваності відзначалося в 19 регіонах області. Найвищі показники були в Нетішині та Ізяславському районі. Збільшення кількості інфекційних хворих спостерігалось лише серед дорослого населення, серед дітей захворюваність залишилась на рівні попереднього тижня.
Зростання захворюваності відбувалось за рахунок кишкових інфекцій – гастроентероколітів, рівень яких збільшився на 33,0%.
Середні інтенсивні показники захворюваності по області серед дітей дорівнювали 60,7, тоді як у дорослих вони склали 9,4. Найбільш інтенсивно епідпроцесс серед дитячого населення поширювався в Нетішині й Старосинявському та Ізяславському районах.

Фахівцями відділення організації епідеміологічних досліджень розслідувано 215 випадків інфекційних захворювань, в тому числі кишкових інфекцій – 104, крапельних – 94.

Для встановлення джерела збудника інфекцій та локалізації вогнищ інфекційних захворювань було обстежено 18 контактних. В 61 вогнищі проведено заключну дезінфекцію. Як повідомляють фахівці, спалахів та групових захворювань протягом тижня не було.

 

Автор: Тетяна Правдива