Новини
Суспільство

Кам’янець-Подільський підвищив свою інвестиційну привабливість

За повідомленням рейтингового агентства IBI-Rating рейтинг інвестиційної привабливості міста Кам’янця-Подільського підвищено з рівня invВВВ до invВВВ+.

Як повідомляє Кам’янець-Подільська міська рада, зростання рейтингу відбулось вперше після присвоєння у 2016 році і свідчить про позитивні зміни в економічному і соціальному розвитку міста. Такий рівень рейтингу характеризується достатньою інвестиційною привабливістю міста порівняно з іншими муніципалітетами України.

Основним фактором, який вплинув на підвищення рейтингу є ефективна реалізація державної політики на місцевому рівні, що створює сприятливі умови для локального бізнесу, сприяє реалізації проектів за участю іноземних інвесторів й міжнародних установ.

Підвищення рейтингу також обумовлено сталим зростанням більшості показників економічного розвитку міста, збільшенням обсягів кошті, направлених на поліпшення інфраструктури міста та їх очікуване зростання у майбутньому, й успішне впровадження проекту з підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання за участі МБРР.
Окрім того, аналітиками рейтингового агентства IBI-Rating  оновлено візитну картку міста – інвестиційний паспорт міста Кам’янця-Подільського. Документ підготовлено українською та англійською мовами, він орієнтований на залучення як вітчизняних, так і іноземних інвестицій, а також дає вичерпну інформацію для потенційного інвестора про природно-географічні характеристики, систему управління містом, трудовий, промисловий, туристичний та рекреаційний потенціали, екологічний стан.
Ознайомитися з документом можна на офіційному сайті Кам’янець-Подільської міськради в розділі «Економіка»  (завантажити документ) і на сайті агентства IBI-Rating.

 

 

Автор: Тетяна Правдива