Новини
Кримінал

Найбільше нелегальної зброї зберігали жители Хмельницького

На Хмельниччині закінчився місячник добровільної здачі зброї, який тривав з 1 по 31 жовтня.  Протягом цього часу громадяни могли здати нелегальну зброю до поліції, уникнувши кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне зберігання.

Як повідомляє поліція Хмельницької області, за місяць подоляни добровільно принесли до підрозділів поліції 220 одиниць незаконної зброї, 68 спецзасобів та 506 боєприпасів різного калібру.

Серед зданої зброї є 4 одиниці нарізної армійських зразків, 175 гладкоствольних мисливських рушниць, 8 одиниць нарізної мисливської зброї, 32 одиниці – холодної та одиниця саморобної зброї. Також подоляни здали 68 спецзасобів та 506 боєприпасів різного калібру.

Найактивнішими під час місячника добровільної здачі зброї були жителі обласного центру, Летичівського та Кам’янець-Подільського районів.

Відповідно до ч. 3 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

 

Автор: Тетяна Правдива