Новини
Суспільство

Вихованцям дитячих садків і учням шкіл Хмельницького стане значно тепліше

У рамках проекту Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) у Хмельницькому термомодернізують дитячі садки та школи. Загальна вартість пільгового кредиту на заходи енергозбереження складає 11 млн 839 тис 748 грн, співфінансування міста – 904,4 тис грн.

За кредитні кошти здійснюють роботи з термомодернізації СЗОШ №15 та ДНЗ №54. За грантові кошти (160 тис євро + 798, 39 тис грн співфінансування міста) термомодернізують СЗОШ №14 та ДНЗ №29.

Як повідомляє Хмельницька міська рада, фасади освітніх закладів утепленно мінеральною ватою, товщиною 100 мм та щільністю 145 кг/м3. Також встановлено індивідуальні теплові пункти з автоматичним погодним регулюванням, вікна та двері замінено на енергозберігальні, здійснено модернізацію внутрішнього освітлення. Крім того, для покращення вентиляції у вікнах встановлені вентиляційні клапани. У трьох закладах передбачено модернізацію та утеплення даху.

 «Левова частка робіт усіх чотирьох закладів уже виконана. Школа №15 – уже завершений об’єкт, інші – переходять на квітень-травень 2019 року через неможливість виконати модернізацію дахів, відповідно до будівельних норм з дотриманням погодних умов. – зазначає заступник міського голови Володимир Гончарук. – Хоча й на цих об’єктах зроблено достатньо, щоб цієї зими ми відчули суттєву економію та збереження тепла».

 

 

Автор: Тетяна Правдива