Новини
Новини ОТГ

Як на Хмельниччині вареники гопак танцювали

У неділю в сільському клубі Абрикосівки було весело, велелюдно і дуже смачно. Як повідомляє Гуменецька ОТГ, жителі села вирішили віддати данину поваги незмінній і незамінній протягом століть улюбленій страві українців – вареникам.

Працівниці ДНЗ «Перлинка» Юлія Буймістер і Леся Степанова в образах веселих кумась вели програму, а вокальні колективи «Любава» й «Подолянка» згадували про вареники у піснях. Подружжя Вишневських не тільки презентувало пісню «А мій милий вареничків хоче», але й прочитало гуморески Павла Глазового. Не відстав від дідуся й бабусі онук Євгенко – попри юний вік він також підготував гумореску. Вірші про перевагу вареників над закордонними смаколиками декламували учні місцевої школи, а пісню про незрівнянні мамині вареники подарувала усім матусям Яна Костовська. Та родзинкою концерту стали вихованці ДНЗ «Перлинка», які у костюмах вареників виконали запальний танець «Гопак вареників у макітрі».

Доповнили програму веселі конкурси із глядачами: «Зліпи вареника», «Дегустатор», «Найспритніший», «Хто швидше з’їсть вареники». Усі їх учасники отримали медалі «Золотий вареник» від старости села Оксани Костовської й завідувачки дитячим садком Галини Петрик.

Гостя із села Супрунківці Валентина Прудивус порадувала учасників свята піснями «Родина» та «Я бажаю вам добра». А звершилось свято як і годиться – загальним частування гарячими варениками з вишнями, черешнями, чорницями, суницями, сливками, цукерками, капустою, картоплею, м`ясом, грибами і сиром, приготовленими абрикосівськими господинями.

Автор: Тетяна Правдива