Новини
Події

Жителів Хмельниччини запрошують до участі у всеукраїнському флешмобі

Девятого листопада, у День української писемності й мови, відбудеться 18-й радіодиктант єдності. Його транслюватиме Українське радіо. «Поділля-центр», що мовить на частоті 104.6 ФМ у Хмельницькому, 104.4 у Славуті, УКХ та у проводовій мережі.

Очікується, що до диктанту єдності долучаться представники нацменшин краю. Усі запрошені – представники культурної еліти Поділля. Локацією для написання диктанту у Хмельницькому стане філія Суспільного на вулиці Володимирській 92.

Початок заходу об 11:00. Взяти участь у радіодиктанті можуть взяти всі охочі, при собі потрібно мати лише аркуш паперу й ручку.

Вступна частина триватиме півгодини, а сам радіодиктант – з 11:30 до 11:50. Його текст щороку оригінальний, складається зі 100-120 слів і не містить авторських знаків чи суперечливих орфограм.

Офіційне гасло цьогорічного заходу – #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

Надіслати диктант на перевірку можна звичайною або електронною поштою на адресу Українського радіо. Також можна дочекатися оприлюднення тексту на сайті і самостійно перевірити власну грамотність. Після перевірки диктанти не повертаються, “оцінки” не оголошуються. Проте іспитники, які не зробили жодної помилки, отримують винагороду.

Приходьте на філію Суспільного мовника Хмельниччини, або вмикайте Українське радіо та пишіть диктант вдома чи на роботі.

 

Автор: Тетяна Правдива