Новини
Культура

Конкурсний комітет «Подільської палітри» визначився з переможцями

У Хмельницькому відбулось засідання Конкурсного комітету з обласного мистецького конкурсу імені Людмили та Миколи Мазурів «Подільська палітра». Цьогоріч в Першому турі конкурсу взяли участь 304 роботи 218 учасників з 25 районних та міських дитячих школ мистецтв і художніх шкіл, арт-студій, закладів профтехосвіти, загальноосвітніх  закладів.

Члени Комітету визначили лауреатів Першого туру обласного мистецького конкурсу у трьох вікових категоріях.

Молодша (6-9 років)

Вох Валерія, 6 р., «Чудозвір», Шепетівська дитяча художня школа, викладач – Борисевич К. В.

Рубан Марія, 9 р., «Писанки», Хмельницька районна дитяча музична школа, викладач – Крисіна М. В.

Матюшко Дарина, 9 р., «Космічна сім’я», Хмельницька дитяча школа мистецтв «Райдуга», викладач – Сніцар З. Ю.

Середня (10-12 років)

Марценюк Олександра, 10 р., «Спогади», Ізяславська дитяча школа мистецтв, викладач – Півень Л. О.

Рівна Дарина, 10 р., «Концерт від звірят», художня студія «Мистецький простір» Подільського культурно-просвітницького центру ім. М. К. Реріха, викладач – Франко Г. О.

Бех Катерина, 11 р., «Цар звірів», Городоцька дитяча художня школа, викладач – Марчук О. Є.

Старша (13-16 років)

Комка Юлія, 13 р., «Подолянки», Кам’янець-Подільська міська дитяча художня школа, викладач – Гоцуляк К. Ю.

Орловська Діана, 13 р., «Коляда», Хмельницька дитяча школа образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, викладач – Єрьоменко Н. Ю.

Залецька Юлія, 14 р., «Засоромилась», Ярмолинецька дитяча школа мистецтв, викладач – Остапчук Н. О.

Також Конкурсний комітет  опрацював 44 роботи 22 учасників з п’яти навчальних закладів області, які претендують на перемогу в Другому турі.

За словами членів Комітету, від дорослої вікової категорії  чекали  творчих сюрпризів, однак майже всі представлені тут роботи виявилися навчальними. Конкурсний комітет визначив дев’ятьох учасників, які мають подати оригінали робіт до музею.

За результатами двох турів урочисте нагородження переможців Конкурсу  відбудеться у приміщенні Хмельницького обласного художнього музею у грудні цього року на підставі рішень Комітету та відповідного розпорядження голови обласної ради.

Довідково:

Два роки тому, дев’ята сесія Хмельницької обласної ради затвердила нове положення про конкурс «Подільська палітра», назвавши його мистецьким та присвоївши імена Людмили й Миколи Мазурів. Окрім того, відповідно до Положення про конкурс збільшено фінансування конкурсу та розширено вікову категорію до 25 років.

 

Автор: Тетяна Правдива